Fysiotherapie

Knutselruimte

Fysiotherapie

Heeft u pijn, bent u bang om te vallen of heeft u moeite met lopen of opstaan uit uw stoel? Kampt u met lichamelijke klachten door een beroerte, operatie, vaatproblemen of aandoeningen zoals Parkinson, reuma, MS of het syndroom van Wernicke of Korsakov? Dan kunnen onze fysiotherapeuten u helpen.

Samen met de fysiotherapeut werkt u aan uw lichamelijke conditie en het verminderen van de invloed van uw lichamelijke klachten op uw dagelijkse leven. Zodat u uw bezigheden, hobby, sport of andere activiteiten (weer) zo goed mogelijk kunt uitoefenen en zo zelfstandig mogelijk kunt blijven functioneren.

Hoe wij te werk gaan

U spreekt samen met de fysiotherapeut over uw gezondheidssituatie. Niet alleen uw klachten zijn onderwerp van gesprek, maar ook de belemmeringen die u ervaart. De fysiotherapeut maakt een persoonlijk behandelplan dat kan bestaan uit advies, verrichtingen door de fysiotherapeut en oefeningen waarmee u zelf aan de slag gaat, zoals krachtoefeningen, valpreventie en conditieverbetering.

In Tussendael kunt u op de opname-unit onder begeleiding van de fysiotherapeuten revalideren na een Wernickedelier. Er is nabehandeling mogelijk via onze dagbehandeling. Lees meer over onze dagbehandeling.

Indien u verblijft op onze afdeling voor mensen met dementie, dan helpen de fysiotherapeuten u door middel van oefentherapie zo mobiel mogelijk te blijven.

Specialisaties

In Slingedael werken fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen met het syndroom van Korsakov.

Kosten

In Tussendael bieden wij alleen fysiotherapie aan de cliënten die bij ons wonen. Vanuit andere locaties kunnen wij ook fysiotherapie thuis bieden. Bekijk de mogelijkheden bij u in de buurt.

Wet Langdurige Zorg

Als u met een indicatie in Tussendael opgenomen bent, is fysiotherapie bij uw behandeling, die wordt bekostigd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), inbegrepen.

Contactgegevens

In Tussendael kunt u vragen naar de fysiotherapeut die aan uw afdeling is verbonden. Deze neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Tussendael

Charloisse Lagendijk 951, Rotterdam

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 493 87 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.