De Specialiteit

Restaurant

De Specialiteit

Heb je een indicatie voor dagbesteding en lijkt het je leuk om bij de lunchroom en catering van de Specialiteit te werken? Bezorg je misschien liever boodschappen, maaltijden of wasgoed bij ouderen? Of is alles netjes en schoon maken echt jouw ding? Met onze professionele begeleiding lukt het je vast.

Welkom bij de Specialiteit

Mensen met een psychische of verstandelijke beperking hebben bij de Specialiteit een veilige werkplek. Je kunt er leren, werken en ‘gewoon meedoen’. Er is begeleiding waar je altijd op terug kunt vallen. Iedereen is welkom. De Specialiteit werkt vanuit christelijke uitgangspunten. Dat merk je bijvoorbeeld in hoe we respectvol met elkaar omgaan, aan de gebruiken zoals bidden voor het eten en aan het feit dat we elkaar op zondag een rustdag gunnen. We doen ons werk met liefde, betrokkenheid en plezier.

In de groep

De groep bestaat elke dag uit maximaal 10 tot 12 personen. Het is belangrijk dat we in de groep goed met elkaar kunnen samenwerken. Daarom zullen we ook altijd kijken op welke plek iemand het beste in het 'team' past.

Activiteiten

In en rond de Specialiteit is een ruime keuze aan activiteiten. Er is voor elk wat wils, bijvoorbeeld:

  • Het klaarmaken van broodjes en maaltijden;
  • Het schenken van koffie, thee en fris;
  • Bedienen in de lunchroom, tafel dekken en afruimen;
  • Afwassen;
  • Werken in de tuin;
  • Rondbrengen van wasgoed en maaltijden bij ouderen;
  • Het schoonmaken van de ruimtes en het sanitair;
  • Assisteren bij de catering voor huurders in de ruimtes;
  • Het opruimen en schoonmaken van de keuken en de lunchroom.

De begeleiding

Er is altijd professionele begeleiding aanwezig op de groep, aangevuld met stagiairs en vrijwilligers. Aan de hand van de wensen en mogelijkheden van de deelnemer van de dagbesteding, maakt de begeleider een begeleidingsplan met doelen. Die doelen worden regelmatig geëvalueerd. De begeleider kijkt dagelijks wat ieder in de groep nodig heeft. Een langzaam of sneller tempo, weinig hulp of veel hulp, een extra klus of juist even rust.

Aanmelden en contact

De Specialiteit is bedoeld voor mensen met een indicatie voor dagbesteding, met een verwijzing door het UWV of in overleg met praktijk onderwijs. Heb je vragen hierover, laat het ons dan weten!

We vinden het erg leuk als je bij ons komt meedoen en gaan graag met je in gesprek. In verband met de samenstelling van de groep is er altijd eerst een intakegesprek nodig. Je kunt hiervoor contact opnemen met Lizette Postma via (06) 51 20 99 59 of via despecialiteit@leliezorggroep.nl.

Neem ook eens een kijkje op de website van de Specialiteit: www.despecialiteit.nl.

Tiendhove

Patrijzenstraat 57, 2922 GN, Krimpen aan den IJssel

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0180 44 21 00

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.