CDA Krimpen aan den IJssel feliciteert Tiendhove met Zorgherberg

CDA Krimpen aan den IJssel feliciteert Tiendhove met Zorgherberg

CDA Krimpen aan den IJssel feliciteert Tiendhove met Zorgherberg

Donderdag 10 maart stond de fractieleider van het CDA Krimpen aan den IJssel, Gerrit Jan Miedema, met een grote bos bloemen op de stoep bij verpleeghuis Tiendhove in Krimpen aan den IJssel. Hij bood de felicitaties aan van het CDA voor de realisatie van de zorgherberg. Deze zorgherberg is bedoeld voor kort verblijf van personen  die hun gezondheid op peil moeten brengen, voordat ze naar hun eigen huis kunnen. Dit kan zijn na een  ziekenhuisopname, maar ook in andere gevallen. De zorgherberg is niet alleen voor ouderen, maar is in principe bestemd voor alle leeftijdsklassen.

Elders wordt zo’n voorziening vaak een “zorghotel” genoemd, maar Lelie zorggroep, waartoe Tiendhove behoort, vindt het woord “zorgherberg” beter passen bij de manier waarop zij omgaat met de mensen die aan haar zorg zijn toevertrouwd. Locatiemanager Helmie Rijlaarsdam: “Vanuit onze christelijke visie en missie zien we onszelf als reiziger. Alle reizigers met een indicatie voor tijdelijk verblijf, bieden wij een gastvrij welkom in onze herberg, waarbij we samen met de verwanten, medewerkers zorg, facilitair en een behandelteam persoonsgerichte ondersteuning en behandeling bieden.”

Het CDA Krimpen  aan den  IJssel heeft in de afgelopen  tijd onderzoek gedaan naar de behoefte aan een zorghotel/zorgherberg in Krimpen. Deze behoefte blijkt er duidelijk te zijn, zowel naar de mening van mensen uit de gezondheidszorg als bijvoorbeeld bij ouderenorganisaties. Krimpenaren gaan voor zorg liever niet over de brug. Het CDA is verheugd dat Lelie zorggroep dit initiatief steunt en met deze zorgherberg in Krimpen aan den IJssel ook voorziet in de stijgende vraag naar tijdelijke zorg met verblijf.

Albert van Wijk, bestuursvoorzittter van het IJsselland Ziekenhuis, is blij met de zorgherberg bij Tiendhove. “Het komt vaak voor dat na een ziekenhuisopname mensen nog kortdurende zorg nodig hebben, voordat ze weer naar hun eigen huis kunnen. Het is soms een hele puzzel om een plekje te vinden. Fijn voor de inwoners van Krimpen aan den IJssel dat ze in hun eigen woonplaats terecht kunnen.”

Op de foto: Gerrit Jan Miedema (Fractieleider CDA Krimpen aan  den  IJssel), Carien van den Berg (Teamleider Tiendhove en Mirjam van Tricht (Verpleegkundige Tiendhove)

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0180 44 21 00

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.