Vacatures bij Slingedael | Lelie zorggroep wzw

Onze zorg

Kom jij werken bij Slingedael?

Wie is degene die onderzoekt, uitdaagt, motiveert en verzorgt? Jij?

Wat ga je doen?

Als Begeleider Korsakov ben jij de persoon die staat te springen om de nieuwste inzichten op het gebied van methodisch werken met mensen met het syndroom van Korsakov toe te passen. Op het gebied van Korsakov vind je aansluiting bij de landelijke ontwikkelingen, aangezien Slingedael een landelijk Korsakov Expertisecentrum is. We hebben het predicaat Topcare, wat betekent dat we excellente zorg bieden en onze kwaliteit van zorg voldoet aan de normen van Topcare. Dit predicaat biedt ons de mogelijkheid om wetenschappelijk onderzoek te doen, bijvoorbeeld naar de leefomstandigheden en autonomie van bewoners. Zo kunnen we de kwaliteit van leven verbeteren.

Om te groeien hebben we enthousiaste en leergierige begeleiders nodig die ons helpen om uitdagingen aan te gaan! Doe jij mee?

Eerst iets over Korsakov

Het syndroom van Korsakov ontstaat door een ernstig gebrek aan vitamine B1 (thiamine). In de Westerse wereld ontstaat dit syndroom meestal door alcoholmisbruik in combinatie met verwaarlozing en slechte voeding. Het gevolg van deze verwaarlozing is dat mensen met het syndroom van Korsakov last hebben van verschillende gebreken. Het syndroom van Korsakov wordt gekenmerkt door geheugenstoornissen, grote moeite met het plannen en organiseren van hun dagelijkse activiteiten en mindert het besef van hun eigen mogelijkheden en beperkingen. Ze lijden aan gebrek aan overzicht en gebrek aan inzicht. Het syndroom van Korsakov gaat daarbij regelmatig gepaard met ernstige psychosociale problematiek en een zwakke lichamelijke gezondheid.

Wie geeft betekenis aan onze het leven van onze cliënten met Korsakov? Jij?

Wie ben jij?

Allereerst ben jij een held! Want met jouw professionaliteit en enthousiasme ben je gericht op samenwerking ten behoeve van deskundige en respectvolle zorg voor onze cliënten. Ten tweede ben je leergierig! Omdat je van nature nieuwsgierig bent en graag het avontuur aangaat, hecht je waarde aan persoonlijke groei en volg en vertaal je ontwikkelingen in de zorg voor mensen met Korsakov op de voet. Je bent altijd op zoek naar nieuwe manieren voor ontwikkelen en benadering, en tot slot: je loopt voorop in het uitproberen van nieuwe behandelingen. Immers, bij Slingedael bevind je je in een landelijk Korsakov Expertisecentrum. Een centrum dat excellente zorg levert op het gebied van Korsakov. Een centrum dat zich kenmerkt door een academische omgeving met oog voor onderzoek, onderwijs en zorg voor elkaar. Kortom; jouw ideale werk- en leerplek. Kom jij ons versterken met jouw talent?

Jouw profiel in een notendop

  • Je bent in het bezit van een diploma HBO SPH of Social Work, MZ4 GGZ / begeleider specifieke doelgroepen, VP4 (GGZ), Z- of B-verpleegkundige, MMZ of Verzorgende IG. Ook kandidaten in opleiding of met een opleidingswens worden uitgenodigd om te reageren op deze functie;
  • Je bent in het bezit van de deelkwalificatie voorbehouden verpleegtechnische handelingen of bent bereid deze te volgen;
  • Je hebt ervaring met of bent nieuwsgierig naar methodisch werken met bewoners met Korsakov, waarin het 5K model, de empathisch directieve benadering en foutloos leren de basis vormen;
  • Je kunt helder communiceren naar bewoners, naasten en collega’s;
  • Jouw persoonlijkheid en kwaliteiten voegen echt iets toe voor bewoners, familie en collega’s.

We bieden jou

  • Inzet is een contract voor onbepaalde tijd;
  • Salariëring en arbeidsvoorwaarden volgens CAO VVT;
  • Trainingen en opleidingen om bij te blijven in je vak en te groeien als professional;
  • Pensioenregeling via pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW).

Wie zorgt ervoor dat onze cliënten zo gewoon mogelijk leven, net als thuis? Jij?

Wie we zijn

We zijn een landelijk Korsakov Expertisecentrum. Bij ons zijn onderzoek, onderwijs en zorg onlosmakelijk met elkaar verbonden. De kennis, ervaring en deskundigheid die we opdoen, delen we intern en extern. Dankzij onze excellente zorg vervullen we een landelijke rol als expertisecentrum van Korsakovzorg. Vanuit onze landelijke rol ondersteunen wij regionale expertisecentra en bieden we daarnaast consultatie en advies. Wil je meer weten over Slingedael, klik hier voor een overzichtelijke visual.

Topcare erkend
Onze kwaliteit van zorg voldoet aan de normen van Topcare. Het predicaat biedt ons de mogelijkheid om wetenschappelijk onderzoek te doen, bijvoorbeeld naar de leefomstandigheden en autonomie van bewoners. Zo kunnen we de kwaliteit van leven verbeteren.

Kwaliteit van zorg
De kwaliteit van zorg is hoog dankzij een multidisciplinair kernteam dat om de cliënt staat. Onze teams bestaan o.a. uit begeleiders en leidinggevenden, GZ-psychologen en specialisten op het gebied van ouderengeneeskunde, Geestelijk Verzorgers en andere paramedici.

Zo gewoonlijk mogelijk leven, net als thuis
De cliënten leven in huiselijke woongroepen. Om hen heen staat een kernteam wat zorgt voor begeleiding en behandeling, zoals dagbehandeling, muziektherapie, fysiotherapie en beeldende therapie. We beschikken over een arbeidsmatige dagbesteding (AMD) en er is veel ruimte voor welzijn en zingeving.

Vind je het leuk om mee te lopen bij een afdeling om een betere indruk te krijgen? Wij organiseren dit graag voor je!

Nieuwsgierig?

Jouw talent, professionaliteit, enthousiasme en leergierigheid doen ertoe! Wil je kennismaken en de sfeer op onze locatie komen proeven? Neem dan contact op met Willem Nagtegaal (recruiter) via 06-22817173 of mail naar werving@leliezorggroep.nl en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Zo kun je onze organisatie eerst beter leren kennen en al je vragen stellen voordat je officieel solliciteert.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 293 15 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.