Voor mantelzorgers

Vlinder

Voor mantelzorgers

Uw geliefde toevertrouwen aan de zorg in een verpleeghuis is een grote stap. Voor uw verwant, maar ook voor u als mantelzorger. Uw betrokkenheid blijft, maar uw rol verandert. Als Lelie zorggroep willen wij de mantelzorgers van onze cliënten zo goed mogelijk ondersteunen. Ook betrekken wij u graag bij de zorg. U weet immers als geen ander wat uw verwant nodig heeft.

Contact over de zorg voor uw geliefde

Daarom betrekken wij mantelzorgers al vanaf het eerste moment. Om meer te horen over het levensverhaal van uw verwant, zodat we onze zorg daarop aan kunnen passen. Ook bespreken we graag op welke wijze u als mantelzorger betrokken kunt en wilt zijn bij de zorg en het welzijn van uw naaste. Wij wijzen een verzorgende toe aan u en uw verwant als de Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV'er). Zij onderhoudt de eerste zes weken intensief contact met u over hoe het gaat met uw dierbare in zijn/haar nieuwe omgeving. Ook daarna blijft de EVV'er uw vaste contactpersoon die een luisterend oor wil bieden op het moment dat u vragen of opmerkingen heeft.

Familienet

Om u een beeld te geven van het leven van uw dierbare in ons verpleeghuis, bieden wij mantelzorgers een inkijkje via de applicatie Familienet. Dit is een beveiligde digitale omgeving waarin we foto's en verhaaltjes over het dagelijks leven op de afdeling van uw verwant kunnen delen. Zo blijft u ook op de hoogte van bijzondere gebeurtenissen op de momenten dat u zelf niet aanwezig kunt zijn. Kijk voor meer informatie op de website van Familienet.

Aanvullende ondersteuning

Heeft u naast het ondersteuningsaanbod vanuit onze huizen behoefte aan extra ondersteuning als mantelzorger? Kijk dan eens bij ons uitgebreide mantelzorgaanbod voor meer informatie over bijvoorbeeld de Alzheimer cafés die we organiseren, de mantelzorgtelefoon en speciale cursussen voor mantelzorgers.

Slingedael

Slinge 901, 3086 EZ, Rotterdam

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 293 15 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.