Webinar: Ontwikkelen van Korsakov zonder alcoholgebruik

Webinar: Ontwikkelen van Korsakov zonder alcoholgebruik

Webinar: Ontwikkelen van Korsakov zonder alcoholgebruik

3

De meest bekende oorzaak van Korsakov is veelvuldig en langdurig alcoholgebruik. Dat er ook andere oorzaken zijn van dit syndroom, is helemaal niet zo bekend. Het webinar van Erik Oudman gaat over het ontwikkelen van Korsakov zonder alcoholgebruik.

De voorfase van Korsakov, de ziekte van Wernicke, ontstaat door een tekort aan vitamine B1. Verschillende systematische onderzoeken naar Korsakov zonder alcoholgebruik zijn samengevat tot deze publicatie. Overkoepelend kan gesteld worden dat de niet-alcoholische groep Korsakov-patiënten relatief jong is (gemiddeld begin 30) en dat vrouwen oververtegenwoordigd zijn. Dit komt doordat de hoofdgroepen bestaan uit vrouwen die een ernstige vorm van zwangerschapsbraken hebben (hyperemesis gravidarum) of obesitas chirurgie hebben ondergaan. Twee voorspellers voor het ontwikkelen van de voorfase van Korsakov waren fors gewichtsverlies en overgeven.

In de vorm van een webinar deelt Erik Oudman zijn kennis over alternatieve oorzaken van Korsakov.

Reacties

28-10-2021 om 9:32

Kun je dit webinar ook nog ergens terug kijken?

01-11-2021 om 12:11

Goedemorgen, ik heb helaas de webinair niet kunnen bijwonen, is het mogelijk om een link te krijgen zodat ik deze terug kan zien? Ik vind het onderwerp namelijk heel erg interessant.

01-12-2021 om 11:24

Het webinar van Erik is terug te kijken via https://youtu.be/wfn5aOqdEX8.

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 293 15 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.