Webinar: Herinneringen in en aan de Lockdown. Geheugen van Korsakov bewoners voor de Covid-19 periode

Webinar: Herinneringen in en aan de Lockdown. Geheugen van Korsakov bewoners voor de Covid-19 periode

Webinar: Herinneringen in en aan de Lockdown. Geheugen van Korsakov bewoners voor de Covid-19 periode

Bij Slingedael zijn we continu bezig met het doen van onderzoek naar mensen met het syndroom van Korsakov. Ook studenten van de Universiteit van Utrecht komen bij ons onderzoeken. Op 17 maart van 14.15 - 15.15 uur presenteert Dianne Herrmann haar onderzoek voor geïnteresseerden. Meld u aan voor het webinar en kijk mee!


“Mijn naam is Dianne en ik studeer neuropsychologie aan de Universiteit Utrecht. Voor mijn scriptie ben ik de afgelopen maanden bezig geweest om onderzoek te doen naar het autobiografisch geheugen van Korsakov patiënten in Slingedael. Ik heb bij meerdere bewoners interviews afgenomen om erachter te komen hoe het geheugen voor een wereldwijde gebeurtenis als Covid-19 is en hoe emotie daar eventueel aan verbonden is. Het geheugen voor wereldwijde, emotionele gebeurtenissen blijkt namelijk beter te zijn in bijvoorbeeld Alzheimerpatiënten. Daarnaast lijkt emotie daar een sterke rol in te spelen. Nu is het mijn vraag of dat ook zo is bij Korsakov patiënten.
Er is weinig tot geen onderzoek gedaan naar het geheugen van Korsakov patiënten en grote gebeurtenissen zoals Covid-19. Het is van belang om meer informatie over dit syndroom te krijgen om zo een beter inzicht te krijgen. Meer inzicht kan leiden tot verbetering van behandelingen en wellicht een positievere blik op Korsakov patiënten. Ik heb erg genoten van mijn tijd op Slingedael en alle bewoners. Ik heb veel geleerd en beleefd in de periode dat ik onderzoek deed. Mocht u geïnteresseerd zijn in de belevenissen en mijn onderzoek, meld u dan aan voor het webinar op 17 maart.”

Klik hier om het webinar terug te kijken.

 

 

 

 

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 293 15 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.