Webinar: Kunnen mensen met Korsakov een route aanleren?

Webinar: Kunnen mensen met Korsakov een route aanleren?

Webinar: Kunnen mensen met Korsakov een route aanleren?

In hoeverre kunnen mensen met Korsakov een nieuwe route leren? Dat onderzocht Fé Hermens voor haar masterscriptie. Ze vergeleek verschillende manieren van routes leren met elkaar, waaronder 'foutloos leren' waarbij geprobeerd wordt om het maken van fouten tijdens het leerproces zo veel mogelijk te voorkomen.

'Foutloos leren' wordt binnen Slingedael al regelmatig ingezet, omdat het een effectieve leermethode blijkt te zijn. Uit haar onderzoek is gebleken of dit ook geldt voor het aanleren van routes. Dit zou de zelfstandigheid en autonomie voor mensen met Korsakov vergroten. Fé maakte naast haar onderzoek ook een handleiding, zodat de training ook in andere instellingen gebruikt kan worden.

"Ik vond het erg leuk en leerzaam om dit onderzoek te doen en om de bewoners persoonlijk te spreken tijdens het wandelen. Ik hoop dat dit onderzoek zorgt voor meer kennis over Korsakov en een bijdrage levert aan de kwaliteit van leven van bewoners in Slingedael en andere instellingen."

Voor het maken van de handleiding interviewde ze experts uit verschillende gebieden, om zo tot een zo goed mogelijke handleiding te komen. Vragen die beantwoord worden zijn bijvoorbeeld: 'wat zijn goede landmarks?' en 'hoe lang moet er getraind worden? Aangezien dit onderzoek al eens is gepresenteerd door Anne Bergmans, zal in dit webinar vooral de nadruk liggen op de handleiding.

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 293 15 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.