Webinar: Het effect van kunstzinnige therapie bij patiënten met het syndroom van Korsakov.

Webinar: Het effect van kunstzinnige therapie bij patiënten met het syndroom van Korsakov.

Webinar: Het effect van kunstzinnige therapie bij patiënten met het syndroom van Korsakov.

Tijdens het webinar van Renate Volkert steek je letterlijk je handen uit de mouwen. Op 9 juni presenteert de kunstzinnig therapeute van 14:15 tot 15:15 uur haar eigen methodiek: therapie op basis van kunst om Korsakov-patiënten tot bloei te brengen. Tijdens het webinar laat Renate zien hoe de werkwijze in dagbestedingscentrum in Den Haag wordt vormgegeven.

Bestaande kunstvormen zoals beeldende kunst, dans en muziek zijn uitgangspunten voor de methode van Renate. Zo worden cliënten structureel in contact gebracht met de ‘echte’ wereld en voelen ze zich volwaardig mens. Ze stimuleert Korsakov-patiënten om aan deze kunstvormen een creatieve invulling te geven, waardoor hun zelfvertrouwen groeit. Deze creatieve manier van werken verbetert het welzijn van mensen met Korsakov en andere NAH (niet aangeboren hersenletsel)-gerelateerde aandoeningen, waardoor ze gezonder, socialer en gelukkiger worden.

Al sinds 2001 werkt Renate met Korsakov-patiënten. De methodiek van Renate wordt uitgevoerd in de vorm van één-op-één therapie, maar ook als dagbesteding in groepen met aanvullende individuele begeleiding. Daarnaast verzorgt Renate coachingstrajecten voor zorginstellingen over de werking en uitvoering van kunst in de zorgsector.

“Er bestaat een beeld dat mensen met het syndroom van Korsakov moeilijk te activeren zijn, maar wij ervaren dagelijks dat deze mensen door het toepassen van een gerichte methodiek tot veel meer in staat te zijn.”

Benieuwd naar de kracht van kunst? Klik hier om het webinar terug te kijken.
Voorafgaand krijg je een stuk klei toegestuurd, zodat je tijdens het webinar mee kan doen met Renate.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 293 15 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.