Webinar: Erik Oudman over de observatie- en screeningsafdeling van Slingedael

Webinar: Erik Oudman over de observatie- en screeningsafdeling van Slingedael

Webinar: Erik Oudman over de observatie- en screeningsafdeling van Slingedael

Uniek aan Slingedael is onze observatie- en screeningsafdeling. Mensen met een Wernicke Encefalopathie en/of het vermoeden van het syndroom van Korsakov worden hier vaak aangemeld vanuit het ziekenhuis, waar hij/zij is beland na intensief alcoholgebruik, zelfverwaarlozing en vallen. Het gaat veelal om zorgmijders die een lange tijd buiten beeld van de reguliere zorgverlening zijn geweest en hierdoor vaak veel gemiste diagnosen hebben.

Klik hier voor een weergave van het proces dat cliënten doorlopen op de observatie- en screeningsafdeling.

Op de observatie- en screeningsafdeling wordt gewerkt aan stabilisatie en vooruitgang, waarbij intensieve inzet van o.a. fysiotherapie, ergotherapie, medische discipline en psycholoog leidt tot functionele verbetering, het uiteindelijk diagnosticeren van Korsakov en toeleiden naar vervolgzorg. Cliënten verblijven hier ongeveer 12-16 weken, waarna een cliënt volledig in kaart is gebracht en het functioneren sterk verbeterd is. Circa de helft van de cliënten stroomt uit naar langdurige Korsakovzorg, maar ook ongeveer 15-20% gaat weer naar huis met vormen van begeleiding thuis/dagbehandeling.

In het webinar lichten GZ-psycholoog en senior onderzoeker Erik Oudman en fysiotherapeuten Ingrid Schimmel en David Romeijn het traject voor en op de observatie- en screeningsafdeling van Korsakov Expertisecentrum Slingedael toe. Benieuwd? Meld je aan voor het webinar op 28 september.

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 293 15 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.