Webinar: Onderzoek Anne Bergmans – hoe buiten een route lopen en leren bewoners met Korsakov kan helpen

Webinar: Onderzoek Anne Bergmans – hoe buiten een route lopen en leren bewoners met Korsakov kan helpen

Webinar: Onderzoek Anne Bergmans – hoe buiten een route lopen en leren bewoners met Korsakov kan helpen

1

Bij Slingedael zijn we continu bezig met het doen van onderzoek naar mensen met het syndroom van Korsakov. Ook studenten van de Universiteit van Utrecht komen bij ons onderzoeken. Op 24 februari van 14.15 - 15.15 uur presenteert Anne Bergmans haar onderzoek voor geïnteresseerden. Meld u aan voor het webinar en kijk mee!

"Mijn naam is Anne en ik studeer toegepaste cognitieve psychologie aan de Universiteit Utrecht. Voor mijn stage ben ik de afgelopen maanden bezig geweest met een onderzoek in Slingedael. Meerdere bewoners deden mee aan een interventie waarbij ze wekelijks een aantal keer met mij buiten gingen wandelen. Dit was gecombineerd met het leren van een bepaalde route op verschillende manieren. Een van die manieren was foutloos leren, een leertechniek waarbij het maken van fouten wordt geminimaliseerd. Deze techniek heeft al veel positieve resultaten geboekt in andere studies met patiënten met het syndroom van Korsakov. In het onderzoek heb ik gekeken naar het effect van deze interventie op conditie, het leren van de route, cognitie en de kwaliteit van leven van de patiënten.

Korsakov is een zeer complex syndroom en er is nog veel onbekend over hoe de kwaliteit van leven van iemand met Korsakov verbeterd kan worden. Het is daarom ook zo belangrijk dat dit soort onderzoek blijft doorgaan en we zo steeds iets meer te weten komen over deze complexe ziekte. Ik heb erg veel geleerd van deze stage en heb ook een hele leuke tijd gehad in Slingedael. Mocht u geïnteresseerd zijn in wat ik precies heb gedaan, meld u dan aan voor het webinar op woensdag 24 februari!"

Bekijk het webinar hier terug.

Reacties

16-02-2021 om 17:55

Hallo Anne, Bij deze aangemeld en ik kijk uit naar je webinar! Hartelijke groet, Martina

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 293 15 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.