Onderzoek | Bezorgrobot van toegevoegde waarde in zorg?

Onderzoek | Bezorgrobot van toegevoegde waarde in zorg?

Onderzoek | Bezorgrobot van toegevoegde waarde in zorg?

Onderzoek staat bij Slingedael hoog in het vaandel. En niet alleen ons eigen onderzoek! Daarom stelden we een afdeling op onze woonzorglocatie beschikbaar aan The Future Mobility Network voor het testen van de bezorgrobot. Collega's Sandra en Daan werkten hier vanuit Slingedael aan mee.

In het onderzoek werden de robots ingezet voor het rondbrengen van katheters. Een belangrijke conclusie: de robot moet niet worden ingezet om het leven van mensen met Korsakov makkelijker te maken; ze moeten juist gestimuleerd worden om zoveel mogelijk zelf te doen. Robots kunnen wel een rol spelen bij taken die veel routine vragen, en waar weinig persoonlijk contact nodig is. Zeker katheters rondbrengen is volgens de onderzoekers interessant, vanwege de emotionele belasting en de privacy voor bewoners en de efficiëntie van de zorgtaken.

Daan is enthousiast: "Wij zijn positief verrast over de pilot van bezorgrobot op de afdeling. De vriendelijke uitstraling van de robot, de flexibiliteit van de bewoners in interactie met de robot en de soepelheid waarmee de robot zich door het pand beweegt biedt perspectief voor de toekomst. Ontzettend waardevol om te zien hoe de bewoners direct bij binnenkomst van de bezorgrobot actief meedenken naar een toekomstgerichte versie van de bezorgrobot!"

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 293 15 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.