Lelie zorggroep wint €10.000 voor 'veilige toegang'!

Lelie zorggroep wint €10.000 voor 'veilige toegang'!

Lelie zorggroep wint €10.000 voor 'veilige toegang'!

Woensdagochtend 29 januari was het zover. Imelda Bogaard, coördinator van de zorgwinkel Pniël, mocht haar idee ‘veilige toegang’ pitchen voor de jury van de Rotterdamse wedstrijd Word verN!EUWert! Daarmee nam ze het op tegen 14 andere kandidaten, onder andere van het Erasmus MC, Maasstad ziekenhuis en Pameijer. En niet zonder succes… Haar pitch behoorde tot de vijf beste en daarmee kreeg ze €10.000,- mee naar huis, voor de uitvoer van haar idee.

Wat was het probleem?
‘‘Al jaren geven onze medewerkers aan dat de toegang van de woongebouwen van cliënten een knelpunt is,’’ vertelt Imelda. ‘‘Ze moeten hierbij één of meerdere deuren openen en maken gebruik van sleutelkluizen. Elke zorgverlener of andere betrokken partij werkt met een andere toegangssysteem, en dat komt de veiligheid niet ten goede. Bovendien loop je regelmatig tegen problemen aan en dan stonden onze zorgverleners soms letterlijk voor een dichte deur. De tijd die je dan kwijt bent aan het binnenkomen van een gebouw kan zoveel beter besteed worden, aan onze cliënten bijvoorbeeld.’’

Wat is ‘veilige toegang’?
Door de jaren heen zijn er verschillende oplossingen bedacht. Lelie zorggroep liep hierbij vaak voorop en haalde in 2013 zelfs het NOS-journaal met een high-tec toegangssysteem: de deurswitch. Dit systeem vervangt de zichtbare sleutelkluizen op de buitenmuur. Zo kunnen (zorg)organisaties de gebouwen op een veilige manier in om cliënten te helpen. De deurswitch kwam het beste uit de test van het veiligheidskeurmerk van de Politie, en toch wordt het nog weinig gebruikt.

Een verpleegkundige uit het zorgteam op Rotterdam Zuid, Liza Scherpenisse, stelde toen de vraag: ‘Waarom hangt er niet overal een deurswitch, waar elke zorgorganisatie en andere betrokken partij gebruik van kan maken?’ Imelda heeft dit idee serieus opgepakt en diende het in als idee in de Rotterdamse wedstrijd Word verN!EUWert!, waar medewerkers in de zorgbranche uitgedaagd worden om innovatieve zorgideeën te bedenken. In haar pitch vertelde ze op een enthousiaste manier waarom de deurswitch veilige toegang gaat realiseren; de jury was onder de indruk!

En nu..?
In de komende tijd slaan verschillende organisaties de handen ineen om de deurswitch te realiseren. Zo gaan we samen voor een veilige toegang in heel Rotterdam!

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 293 15 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.