Feestelijke onthulling Topcare-certificaat op Korsakovcentrum Slingedael

Feestelijke onthulling Topcare-certificaat op Korsakovcentrum Slingedael

Feestelijke onthulling Topcare-certificaat op Korsakovcentrum Slingedael

Sinds januari 2015 heeft Slingedael het predicaat Topcare-instelling. Dit biedt Slingedael onder andere de mogelijkheid om wetenschappelijk onderzoek te doen. Onderzoek waarvan de resultaten terugvloeien naar de dagelijkse praktijk en zo invloed hebben op de leefomstandigheden, autonomie en de kwaliteit van leven van bewoners.

Het Topcare-certificaat is voor vier jaar verlengd en werd op 26 februari jl. feestelijk (en knallend) onthuld door meneer Girdhari, bewoner van Slingedael en manager wonen, zorg en welzijn Hilda van den Oosterkamp.

Hilda gaf in haar welkomstwoord aan dat: “De omgeving van de mens is de medemens” de uitspraak van Jules Deelder eigenlijk de basis is waarop wetenschap en dagelijkse praktijk elkaar in Slingedael ontmoeten. De onthulling vond plaats in het bijzijn van de bewoners van Slingedael, medewerkers en multidisciplinair team van Slingedael & Tussendael, de wetenschappers van de onderzoekscommissie en alle interne en externe betrokkenen die hebben bijgedragen aan het verkrijgen en verlengen van het Topcare predicaat.

De kennis die de wetenschappelijke onderzoekers, verbonden aan het Korsakovcentrum, vergaren wordt regelmatig gedeeld in speciale seminars. Voor deze speciale gelegenheid had verpleegwetenschapper Mirjam van Dam een kort seminar voorbereid: Uitdagingen in de zorg bij mensen met het syndroom van Korsakov. Wat speelt er en hoe pakken we het aan?

foto: verpleegwetenschapper Mirjam van Dam en Albert Postma, hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de Universiteit Utrecht.

In zijn toespraak blikte bestuurder Joost Zielstra, ook namens zijn collega bestuurder Hendrik Jan van den Berg, met trots terug op de ontstaansgeschiedenis van het Korsakovcentrum Slingedael. Slingedael is klein begonnen en uitgegroeid tot het grootste Korsakovcentrum van Nederland en op één na grootste in Europa. Toonaangevend in onderzoek en opleiding. Topcare is hierin een onmisbaar hulpmiddel. De vakgroep artsen en psychologen, alle behandelaren, verpleegkundigen, verzorgenden, welzijn en facilitaire functies hebben hier een belangrijke bijdrage aangeleverd.

Samenwerken en omzien naar de medemens zijn cruciale factoren voor goede zorg. David Engelhard, directeur Stichting Topcare, sprak dan ook zijn waardering uit voor de wijze waarop de bewoners van Slingedael betrokken worden, onder andere bij deze feestelijke onthulling.

Meneer Jakoba, een van de bewoners van Slingedael, benoemde in zijn speech hoe belangrijk een centrum als Slingedael is en gaf aan hoezeer hij de inzet van de medewerkers op Slingedael waardeerde. Zijn oproep voor een salarisverhoging voor de medewerkers werd met applaus ontvangen.

foto: voor de gelegenheid werd iedereen getrakteerd op feestelijk 'Topcare en Lelie zorggroep' gebak.

 

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 293 15 55

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.