Zorgbed in de wijk | Lelie zorggroep wzw

zorgadviesbureau

Zorgbed in de wijk

Bent u huisarts in het gebied Kralingen, Crooswijk, Rubroek, De Esch? Dan kunt u gebruik maken van een van de zes gereserveerde plaatsen voor eerstelijnsverblijf (elv) in verpleeghuis Pniël van Lelie zorggroep.

Onder de noemer 'Zorgbed in de wijk' hebben de huisartsen in dit werkgebied, Lelie zorggroep, Laurens en andere thuiszorgaanbieders en verzekeraar Zilveren Kruis de handen ineen geslagen in Maaskring ELV. Als de zorg van uw patiënt thuis onvoldoende verantwoord geregeld kan worden en/of de mantelzorger de aanvullende zorg onvoldoende kan uitvoeren, kunt u van een van deze plaatsen gebruik maken. Hiermee kunnen we onnodige ziekenhuisopnames voorkomen en kan uw patiënt in de eigen wijk verblijven.

Gedurende het verblijf biedt Lelie zorggroep de benodigde persoonlijke verpleging en verzorging. In Pniël is 24 uur per dag zorg aanwezig, dus uw patiënt is bij ons in goede handen. U blijft als huisarts gewoon betrokken bij de zorg. Op deze afdeling bieden we alleen laagcomplexe zorg. Als er naast verpleging en verzorging ook behandeling nodig hebt, dan komt uw patiënt in aanmerking voor ons revalidatie-aanbod.

Tijdens het verblijf kan uw patiënt gebruik maken van de gezamenlijke huiskamer en alle overige faciliteiten van verpleeghuis Pniël. Denk hierbij aan het restaurant en de ruime tuin en terras.

Kosten en verwijzing

De kosten voor kortdurend verblijf worden vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet. Omdat Zorgbed in de wijk een gezamenlijk initiatief is van de huisartsen in Kralingen - Crooswijk en Lelie zorggroep, zijn de bedden gereserveerd voor patiënten van deze huisartsen. Bent u actief buiten het postcodegebied 3031, 3034, 3061-3063 dan verwijzen wij u naar onze overige voorzieningen voor tijdelijk verblijf.

Contactgegevens

Voor een doorverwijzing naar het Zorgbed in de wijk gebruikt u de speciaal hiervoor ontwikkelde app. In deze app houden we voortdurend bij of -en hoeveel bedden er beschikbaar zijn. U kunt de app downloaden in de App Store van Apple en de Playstore van Android. Heeft u aanvullende vragen over het Zorgbed in de wijk? Mail dan naar zorgbedindewijk@leliezorggroep.nl.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 272 64 44

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.