"Die concerten mogen ze er wel inhouden"

"Die concerten mogen ze er wel inhouden"

Ria van der Spoel is medewerker van de servicebalie van verpleeghuis Pniël in Rotterdam. Ze vertelt over haar ervaringen rondom het coronavirus wat daar uitbrak. Ria is een van de acht personen die voor een speciale editie van het Lelie magazine terugblikt op deze heftige periode. 

“Het was een hectische tijd, vooral in het begin. Zo konden mantelzorgers door het bezoekverbod bijvoorbeeld niet meer de was ophalen. Die moest ik dan steeds bij de lift ophalen en naar de sluis brengen bij de entree, en omgekeerd. Een keer is te doen, maar twintig tot dertig keer per dag werd te gek. Want dan kon er ook iemand ongemerkt naar binnenlopen met het personeel. Daarom hebben we een ‘runner’ ingezet die voor intern transport kon zorgen.

Gelukkig kunnen we steeds meer bezoekmogelijkheden bieden. Eerst een tent, toen een container en nu zelfs weer een vaste bezoeker per bewoner, nu we COVID-vrij zijn. Het is een geregel, maar ik ben zo dankbaar dat dat weer kan. Wat mooi was, waren de vele blijken van waardering die we kregen van families, de buurt en bedrijven. En de vele optredens voor de deur. Die mogen ze er wat mij betreft inhouden.”

Dit verhaal komt uit het digitale magazine ‘Lelie in coronatijd’ waarin we als organisatie terugblikken op onze zorg- en hulpverlening in de beginperiode van de coronacrisis. Klik hier om het hele magazine te downloaden.

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 272 64 44

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.