“Achtbaan van moeilijke en mooie momenten”

“Achtbaan van moeilijke en mooie momenten”

“Achtbaan van moeilijke en mooie momenten”

Agnes ter Veen is arts-assistent in verpleeghuis Pniël in Rotterdam. Ze vertelt over haar ervaringen rondom het coronavirus wat daar uitbrak. Agnes is een van de acht personen die voor een speciale editie van het Lelie magazine terugblikt op deze heftige periode.

“‘Neem alles stap voor stap en loop niet te ver op de zaken vooruit, daar heb je toch geen invloed op.’ Dat mentale advies van mijn man heb ik vaak in mijn hoofd herhaald, het bleek maar al te waar te zijn. Naast de medische zorg voor mijn patiënten, wilde ik er ook zijn voor de teams. Zij voorzien in de dagelijkse zorg, nemen daarbij de risico’s voor zichzelf en worden geconfronteerd met het heftige ziektebeeld. Ik zag dat het emotioneel zwaar was voor hen. Ik wilde hen én de families van de patiënten een luisterend oor bieden. Voor mezelf is het moeilijk tegen een virus te vechten waar geen behandeling voor is. En dus patiënten in die strijd te moeten verliezen. Het is ook moeilijk dat mensen niet altijd afscheid konden nemen. Gelukkig staan daar vele mooie momenten tegenover, zoals patiënten die herstellen en hartverwarmende initiatieven. Het is een achtbaan van moeilijke en mooie momenten."

Dit verhaal komt uit het digitale magazine ‘Lelie in coronatijd’ waarin we als organisatie terugblikken op onze zorg- en hulpverlening in de beginperiode van de coronacrisis. Klik hier om het hele magazine te downloaden.

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 272 64 44

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.