Innovatielab: samen aan de slag voor de ouderenzorg van morgen!

Innovatielab: samen aan de slag voor de ouderenzorg van morgen!

Innovatielab: samen aan de slag voor de ouderenzorg van morgen!

4

Wat zijn de grootste knelpunten in het werk van onze medewerkers in de zorg? Om antwoord te krijgen op die vraag worden er de komende weken in Pniël gesprekken gevoerd voor het innovatielab, een initiatief van tien Rotterdamse ouderenzorgorganisaties. Het doel? Samen nadenken over slimme innovaties waarmee we een oplossing bedenken voor activiteiten die nu veel tijd kosten.

Het is de bedoeling dat het lab een bijdrage gaat leveren aan het oplossen van knelpunten in de zorg. Zo kunnen de organisaties van elkaar leren, samen onderzoeken, innoveren, testen en implementeren. Meer informatie kun je vinden op de website van het lab. Zo werken we samen aan de zorg van morgen. Heb jij een innovatief idee voor de zorg? Laat het ons weten in de reacties op dit bericht!

Reacties

22-04-2019 om 11:19

Beste vrouw/heer, Ik ben werkzaam binnen Monuta Ontzorgt en wij investeren in innovatieve oplossingen met als doel 'ouderen helpen met het behoud van regie'. Uiteindelijk is ons doel om thuiswonende ouderen te kunnen helpen via de producten en diensten van startups. Ook via (thuis)zorginstellingen kunnen de ouderen met dezelfde producten en diensten geholpen worden en kan de werkdruk verlaagd en werkplezier verhoogd worden. Bij interesse zou ik graag eens komen kennis maken met jullie zeer goede initiatief. Hartelijke groet, Jeroen

08-05-2019 om 14:18

Een mooi initiatief: Voorbeeld van zorginstelling Hoekse Waard: om de verpleegkundige te ontlasten hebben zij een nieuwe functie in het leven geroepen; n.l. ondersteuner m.n. in de woongroepen (ouderen nodige aandacht geven; helpen met voeding; aanwezig zijn; eerste aanspreekpunt), zodat de verpleegkundige met minder stress haar werk kan doen en verzekerd is van een extra paar handen en ogen. Uitgebreider dan nu vaak door een vrijwilliger wordt gedaan maar minder (anders) dan een activiteitenbegeleider. Daartoe bieden zij een interne opleiding aan van 3 maanden. Het is dus een betaalde functie. Zelf heb ik een aantal maanden een open sollicitatie gezonden maar begreep dat men nog niet zo ver is in uw organisatie. Dus vandaar deze reminder. E.e.a. ook om de gelden te gebruiken die nu beschikbaar zijn maar door gebrek aan verpleegkundig personeel niet kunnen worden ingezet.

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 291 6500

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.