Dagbehandeling

dagbesteding

Dagbehandeling

Hebt u behoefte aan ondersteuning bij uw dagprogramma, bijvoorbeeld omdat u last heeft van lichamelijke en/of psychische problemen, kampt met dementie of om uw mantelzorger te ontlasten? Dan kunt u bij ons terecht voor dagbehandeling.

Wij bieden dagbehandeling op onze locaties Helga/De Burcht (Prins Alexander), Pniël (Kralingen) en Slingedael (Charlois). In Slingedael richten we ons op mensen met het syndroom van Korsakov.

In een huiselijke, rustige omgeving onderneemt u zowel groeps- als individuele activiteiten. Deze activiteiten stemmen we af op wat u leuk vindt en nodig heeft. Samen maken we er een goede dag van.

Hoe wij te werk gaan

’s Ochtends halen we u thuis op met onze bus. Bij binnenkomst drinken we samen koffie en kunt u een krantje lezen. Op het ochtendprogramma staan vaak activiteiten zoals geheugentraining, beweging en fitness. Als lunch kunt u kiezen uit een warme maaltijd of een broodmaaltijd. U heeft de mogelijkheid om daarna even te rusten. Het middagprogramma bevat meer recreatieve activiteiten, zoals bloemschikken, schilderen, koken en bakken, een spelletje doen et cetera. Aan het einde van de dag brengen we u weer thuis.

U krijgt therapie van ons team van behandelaren. Denk daarbij aan de fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, diëtist, logopedist en de specialist ouderengeneeskunde. Therapie vindt veelal in groepsverband plaats. Ieder half jaar wordt u, samen met uw mantelzorger, uitgenodigd om uw behandeling te evalueren.

De werkwijze op de dagbehandeling van Slingedael is anders, omdat deze is bedoeld voor mensen met Korsakov. Lees meer over de werkwijze op de dagbehandeling van Slingedael.

Indicatie en kosten

Indicatie

Voor dagbehandeling heeft u een indicatie van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) nodig voor de Wet langdurige zorg (Wlz). Een inkomensafhankelijke eigen bijdrage wordt vastgesteld door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Op de website van het CAK kunt u berekenen wat u ongeveer gaat betalen.

Heeft u een Wlz-indicatie met dagbesteding? Of heeft u een Wlz-indicatie voor opname, maar staat u nog op een wachtlijst? Dan kunt u voor dagbehandeling bij ons terecht.

Contactgegevens

Wilt u meer weten over dagbehandeling, hulp bij het aanvragen van een indicatie of, alleen of samen met uw mantelzorger, een dagje meedoen? Neem dan contact op met onze zorgadviseurs via (010) 272 64 30 (bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 17.00 uur) of stuur een e-mail naar zorgadviesbureauwzw@leliezorggroep.nl. Wij nemen binnen drie werkdagen contact met u op.

Zoek via onderstaande kaart naar onze dichtstbijzijnde locatie voor dagbehandeling.

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.