Verpleeghuis Pniël is vernieuwd en uitgebreid

Verpleeghuis Pniël is vernieuwd en uitgebreid

Verpleeghuis Pniël is vernieuwd en uitgebreid

Verpleeghuis Pniël viert op donderdag 27 juni feest, na een periode van renovaties en verbeteringen. Met de nieuwe en ruime kamers sluit Pniël aan bij de wensen van deze tijd. Er is een verdubbeling van plaatsen voor verpleging op de psychogeriatrische afdeling. En mede dankzij de ontmoetingsplekken in de mooie tuinen en het unieke aanbod van specialistische zorg, vervult Pniël een belangrijke rol in Rotterdam Kralingen.

We zijn er trots op om de deuren van de vernieuwde locatie opnieuw te openen voor onze cliënten, hun naasten en de gemeenschap van Rotterdam Kralingen. Tijdens een feestelijke week zullen er activiteiten worden georganiseerd voor cliënten, familie en mantelzorgers, vrijwilligers, medewerkers, omwonenden en schoolkinderen uit de buurt.

Afzwaaiend locatiemanager Gerrit Meijerink: “Het gebouw van Pniël is aangepast aan de eisen van deze tijd. We hebben mooie en ruime kamers en daarmee sluiten we perfect aan bij de wensen en woonomstandigheden van de bewoners in Kralingen. Het aantal plekken op onze psychogeriatrische afdeling is fors uitgebreid en we blinken uit in een groot aanbod van specialistische zorg voor beademing, daarin zijn we echt uniek.”

De tuinen van Pniël
Ook de tuinen van verpleeghuis Pniël zijn vernieuwd, dankzij een bijdrage van de stichting vrienden van Lelie zorggroep. Gerrit Meijerink: “Je verwacht niet gelijk dat Pniël twee gigantisch mooie tuinen heeft, waar bewoners en omwonenden tot rust kunnen komen en elkaar kunnen ontmoeten. Het is echt een ontmoetingsplek voor de hele wijk, waar iedereen met elkaar kan koffie drinken en waar we ook activiteiten organiseren. Cliënten, hun naasten, omwonenden en schoolkinderen uit de buurt: iedereen is welkom in de tuinen van Pniël.”

Verpleeghuis Pniël vervult al meer dan 70 jaar een belangrijke rol in het hart van Rotterdam Kralingen. Omwonenden kunnen er terecht voor leuke activiteiten en eten in het restaurant en natuurlijk voor een wandeling of ontmoeting in de prachtige tuinen. Het begon in 1951 toen diaconessen uit Amerongen een villa in Kralingen opkochten om er een ‘ziekeninrichting’ te openen. Het verlangen van de diaconessen om uit naastenliefde te zorgen voor mensen die dat het meest nodig hebben, is nog steeds levend. Pniël werkt vanuit een christelijke levensovertuiging, waarbij iedereen welkom is. Pniël biedt psychogeriatrische zorg, behandeling door een fysiotherapeut, psycholoog of diëtist, verpleging en ondersteuning aan bewoners en wijkbewoners. Daarnaast bieden we hoogspecialistische zorg, zoals beademingszorg.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.