Opnieuw klassiek in de wijk voor jong en oud

Opnieuw klassiek in de wijk voor jong en oud

Opnieuw klassiek in de wijk voor jong en oud

Op woensdag 31 oktober 2018 geeft het ensemble Artem Trio een concert in de Johanneskerk (Lombardijen). Dit gratis optreden wordt verzorgd door de stichting Muziek in Huis. Het initiatief voor de concertreeks waar dit optreden onder valt, is afkomstig van Lelie zorggroep en Aafje.

Het ensemble Artem Trio, bestaande uit Natalia Szmydt - viool, Violeta Gonzalez Tomas - cello, Maria Lopez Belarte - piano, brengt een gevarieerd programma met werken van o.a. Mozart, Brahms, Sjostakovitsj en Piazzolla. Het optreden wordt mede mogelijk gemaakt door de Gebiedscommissie IJsselmonde, Lelie zorggroep, Aafje, Sint Laurensfonds, Stg. Elise Mathilde Fonds, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds en particuliere donaties.

De stichting Muziek in Huis organiseert klassieke concerten bij zorgorganisaties en wil daarmee de kwaliteit van leven voor ouderen vergroten. Het mooie van dit concert is dat alle mensen uit de wijk naar dit concert kunnen komen. Het doel is om mensen bij elkaar te brengen en samen te genieten van de muziek. Dit concert is de vierde en laatste uit de serie concerten dit jaar. De concerten zijn voor iedereen gratis te bezoeken.

De Johanneskerk, waar het concert wordt gegeven, is gelegen aan de Guido Gezelleweg 1 in Rotterdam. Het concert begint om 14.30 uur en duurt één uur, zonder pauze. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie over het concert kunt u inwinnen bij Lelie zorggroep locatie Oranjehof via telefoonnummer 06-83901975 of Aafje locatie Twee bruggen via telefoonnummer 010-4925675.

Over de musici:
Het in Nederland gebaseerde Artem Trio werd in 2015 gevormd als ensembleonderdeel van het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Al sinds de eerste publieke optredens onderscheidt het trio zich met hun gepassioneerde, energieke en expressieve speelstijl. De naam "Artem" (van het Latijnse Ars, dat kunst betekent) werd gekozen vanwege de fascinatie voor de verschillende artistieke disciplines. Het Artem Trio streeft naar nieuwe vormen van klassieke concerten en regelmatig worden de concerten dan ook gecombineerd met andere kunstvormen zoals poëzie of schilderkunst.

De brede interesse van het Artem Trio vertaalt zich in een repertoire van de klassieke periode tot de meest eigentijdse werken. De grote meesterwerken voor pianotrio zijn deel van hun repertoire, maar ook heeft het trio een bijzondere belangstelling voor onbekende en zelden gespeelde muziek. Een van de huidige projecten van het trio is het opnemen van het pianotrio van Henriette Bosmans. Dit werk van de in 1895 geboren Nederlandse componiste wordt zelden gespeeld en is nooit eerder opgenomen.

In 2017 won het trio de eerste prijs op het kamermuziekfestival in Montserrat (Spanje) en een derde prijs op het kamermuziekconcours in Vinaròs (Spanje). Het Artem Trio heeft opgetreden in verschillende concerthallen in Nederland, Frankrijk en Spanje en op gerenommeerde festivals zoals het Kamermuziekfestival in Den Haag en het Zoom Kamermuziekfestival. Dit jaar werd een optreden van het trio live uitgezonden in het programma Opium op NPO Radio 4.

Vanwege de koppeling met zowel Codarts als het Conservatorium van Amsterdam heeft het Artem Trio het voorrecht gehad samen te werken met musici zoals Gijs Kramers, Joris van Rijn, David Kuyken, Bart van der Roer, Amparo Lacruz, Frank van de Laar, Jeroen den Herder en Benzion Shamir. De cellist van het trio, Violeta, heeft het voorrecht om op een mooie Thomas Bertrand cello te spelen (met dank aan Joop Steenman, directeur van Gowrings Continental Gasturbines).

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.