Lelie zorggroep eet vrijheidssoep op 5 mei!

Lelie zorggroep eet vrijheidssoep op 5 mei!

Lelie zorggroep eet vrijheidssoep op 5 mei!

Op 5 mei serveren de locaties van Lelie zorggroep in Rotterdam vrijheidssoep. Niet alleen onze bewoners smullen van de soep, maar vele duizenden mensen uit Rotterdam en andere steden eten dezelfde soep. Chef-kok en kookboekenschrijfster Yvette van Boven maakt de plantaardige Vrijheidssoep van 2021. Het etiket van het soepblik is ontworpen door kunstenaar Piet Parra.

Normaal gesproken vieren we op 5 mei met het hele land de vrijheid. Op pleinen en in parken, op podia en straten komen we samen voor de Vrijheidsmaaltijden. We vieren dat we op die dag zijn bevrijd van de Duitse bezetting en we staan stil bij wat vrijheid, in de breedste zin van het woord, voor elke Rotterdammer betekent. Het is een dag voor ontmoeting, verbinding en het zorgen voor elkaar. Juist nu het samenzijn zo beperkt is en veel vanzelfsprekende vrijheden opgeschort zijn, is er veel behoefte aan verbinding. Juist nu moeten we goed naar elkaar omkijken. Daarom organiseren we ook dit jaar de Vrijheidssoep. Meer informatie over de soep, het bestellen van een blik of meedoen aan het programma vind je op vrijheidssoep.nl


Wil jij op 5 mei ook graag stilstaan bij de vrijheid door middel van de vrijheidssoep? Bekijk hieronder het recept. Eet smakelijk!

Recept vrijheidssoep voor 4 personen
​​Ingrediënten

  • 60 ml olijfolie
  • 150 gram prei, in ringen
  • 2 knoflook, fijngehakt
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 300 gram bloemkoolrijst
  • 200 gram vastkokende aardappel, in blokjes
  • 1 blik (400ml) kokosmelk
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 gram doperwten
  • 300 gram bladspinazie
  • 150 gram kleine broccoliroosjes
  • 3 bosui fijngesneden in ringetjes
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

Hoe maak je de vrijheidsmaaltijdsoep?

  1. Verhit de olie in een grote pan en fruit daarin op middelhoog vuur de preiringen, knoflook en kerriepoeder, tot de prei glazig is en felgroen.
  2. Roer de bloemkoolrijst en aardappelblokjes erdoor en zet ze even aan.
  3. Blus af met de kokosmelk, breng aan de kook en giet de bouillon erbij. Laat de soep nu, zonder deksel, 20 minuten zacht koken tot de aardappel met een houten lepel langs de rand van de pan makkelijk te breken is.
  4. De soep moet nu wat zijn ingedikt door de bloemkoolrijst en aardappelblokjes. Is hij nog te dun kook hem dan nog een minuut langer op hoog vuur in.
  5. Voeg dan de doperwten, bladspinazie en de broccoli toe en gaar die nog 6 minuten mee. Roer de bosui erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
  6. Maak zelf de soep af met een topping uit elke categorie, dan is hij extra lekker!

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.