Feest, taart, muziek en verhalen: eeuwfeest van start

Feest, taart, muziek en verhalen: eeuwfeest van start

Feest, taart, muziek en verhalen: eeuwfeest van start

Heel Rotterdam mag het weten! We bieden al een eeuw zorg in het stadscentrum. De tekst op de feestelijke beachflags in de Karel Doormanstraat laten het zien: Honderd jaar christelijke zorg vanuit het hart (van Rotterdam). En de abonnees van het AD Rotterdams Dagblad konden er uitgebreid over lezen in de ochtendkrant van 16 april. (klik hier om het artikel te lezen). Dit is de dag dat we officieel honderd jaar bestaan.

Atrium is voor die gelegenheid omgetoverd tot feestlocatie. Met ballonpilaren en vlaggenlijntjes in de kleuren van Lelie zorggroep, fleurige bosjes bloemen, een tentoonstelling over de historie en stapels jubileummagazines en bonbondoosjes. In een volle zaal in Zorgcentrum Atrium luisterden de bewoners en medewerkers naar toespraken van bestuurder Joost Zielstra ("op naar nog een eeuw christelijke zorg in het centrum!"), geestelijk verzorger Wim Burggraaf (die vertelde over de adelaar die symbool staat voor Gods dragende liefde, klik hier om zijn toespraak te lezen), communicatiemanager Stephan Bol (die het jubileummagazine overhandigde aan drie bewoners en de Vrienden van Atrium), stagiair Jeroen van Daele (die vertelde over zijn zoektocht in de archieven naar de historie van onze zorg), locatiemanager Coby van Golden (die de feestelijke taart aan mocht snijden) en cliëntenraadslid Martine Romer die het contrast schetste met de ouderenzorg van de jaren vijftig toen bewoners nog op slaapzalen sliepen en persoonsgerichte zorg nog moest worden uitgevonden.

En daarna was er taart, champagne en gezelligheid. Bewoners en bezoekers konden de jubileumtentoonstelling in de hal bewonderen onder uitleg van geschiedenisstudent Jeroen van Daele. En 's middags nam Richard de Deugd de bewoners terug op een muzikale reis in de tijd van honderd jaar geleden tot nu.

Een mooie aftrap van de jubileumactiviteiten. Bedankt iedereen voor de enthousiaste medewerking! De tentoonstelling is gratis te bezoeken de komende weken. U kunt tevens een gratis jubileummagazine meenemen.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.