“Dat ik zelf ziek werd, daar had ik geen rekening mee gehouden”

“Dat ik zelf ziek werd, daar had ik geen rekening mee gehouden”

“Dat ik zelf ziek werd, daar had ik geen rekening mee gehouden”

Gerrit Meijerink is locatiemanager van verpleeghuis Pniël in Rotterdam. Hij vertelt over zijn ervaringen rondom het coronavirus wat daar, als eerste van de locaties van Lelie zorggroep, uitbrak. Gerrit is een van de acht personen die voor een speciale editie van het Lelie magazine terugblikt op deze heftige periode.

“Wij werden als eerste locatie van Lelie zorggroep met het coronavirus geconfronteerd en moesten dus als eersten de ontwikkelde protocollen beproeven. Die richtlijnen waren echt een hulp. En tegelijk hebben wij vanuit de praktijk ook bijgedragen aan de verdere ontwikkeling en verbetering daarvan. In de periode dat Pniël te maken had met het coronavirus ben ik zelf ook ziek geworden. Daar had ik eerlijk gezegd geen rekening mee gehouden. Ik heb letterlijk lucht tekort gehad. Het was erg moeilijk om er juist in deze moeilijke tijd niet voor mijn mensen te kunnen zijn. Gelukkig had ik een goede vervanger en werd ik goed op de hoogte gehouden. Het was ook een les in loslaten.

Toen ik terugkeerde, maakte de rust en souplesse waarmee de collega’s zich hadden aangepast aan de cohortverpleging indruk op me. De omstandigheden vroegen om moeilijke keuzes: bijvoorbeeld over hoeveel bezoek je kunt toelaten in hospice De Regenboog, dat naast Pniël ligt. Ik had net een discussie daarover achter de rug toen ik op straat een familie sprak die dankbaar was dat ze ondanks alle regels voor hun gevoel toch goed afscheid konden nemen. Want dat kun je nooit meer overdoen.”

Dit verhaal komt uit het digitale magazine ‘Lelie in coronatijd’ waarin we als organisatie terugblikken op onze zorg-en hulpverlening in de beginperiode van de coronacrisis. Klik hier om het hele magazine te downloaden.

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.