Coronavaccinatie voor bewoners gestart -

Coronavaccinatie voor bewoners gestart -

Coronavaccinatie voor bewoners gestart -

“Naar dit moment hebben we hier allemaal uitgekeken”, zegt verzorgende Sabine Wessels. “Nu we onze bewoners vaccineren, krijgen we hopelijk snel meer ontspanning. Nu moet je alert zijn op elk kuchje of verkoudheid. En dat al bijna een jaar. Gelukkig is er nu licht aan het eind van de tunnel.”

Als een van de eerste bewoners van Lelie zorggroep is Alie Knijf (88) vandaag in onze locatie Westerstein gevaccineerd tegen het coronavirus. “Ik doe het vooral voor mijn medebewoners”, vertelt de goedlachse tachtiger. “Zelf ben ik zo gezond als een vis. Maar toen m’n zoon zei dat ik het ook voor de ander doe, heb ik toch maar ja gezegd. Dat doe je als vrienden voor elkaar, toch?”

Mevrouw Knijf is een van de ruim dertig cliënten in onze locatie in Rotterdam Hoogvliet waar - in twee woongroepen - mensen met dementie wonen en zorg ontvangen. In het afgelopen jaar hebben de medewerkers, vrijwilligers en bezoekers er alles aan gedaan het coronavirus buiten de deur te houden. Tot nu toe met succes. Dat verdient een groot compliment, in het bijzonder aan de medewerkers, vindt mevrouw Mom, cliëntenraadslid van de locatie en tevens vrijwilliger. “Ze hebben zo hun best gedaan met alle beschermende maatregelen, handen wassen, bezoek op de regels wijzen en mondkapjes verstrekken. Natuurlijk moet je ook geluk hebben, maar de mensen op locatie hebben er ook zelf alles aan gedaan om het virus buiten te houden.”
Het cliëntenraadslid was een jaar geleden bang dat het een heel afstandelijke periode zou worden met het coronavirus. “Normaal kom je binnen met een groet en een knuffel. Nu kon dat niet meer. Maar het is heel fijn hoe iedereen de schouders eronder heeft gezet en er zoveel leuke activiteiten zijn georganiseerd om het leven in onze locatie zo normaal mogelijk door te laten gaan. Dat doen ze nog steeds trouwens.”

Licht aan het eind van de tunnel

En dan schijnt er nu ineens licht aan het eind van de tunnel. In alle vroegte zijn de vaccins voor de locaties Siloam en Westerstein klaargemaakt voor een speciaal hiervoor opgeleid prikteam. Vervolgens zijn de vaccins bij alle bewoners geplaatst die hier toestemming voor hadden gegeven. “De bereidheid in Westerstein was heel groot. Iedereen wilde die prik hebben”, vertelt verzorgende Sabine Wessels. Zij werkt sinds november bij Lelie zorggroep en maakte bij haar vorige werkgever wel een corona-uitbraak op een afdeling mee. “Dat was niet leuk. Je ziet mensen die ziek zijn of zelfs overlijden aan het virus. En ook in de naaste omgeving heb ik mensen gezien die ziek waren.” Ze is blij dat dit de bewoners van Westerstein tot nu toe bespaard is gebleven. “Ik hoop dat we met deze vaccinaties het virus eindelijk onder controle gaan krijgen in Nederland. Dat we weer terug kunnen naar normaal. Dat de bewoners weer normaal bezoek kunnen ontvangen. En dat wij niet meer met een mondkapje op hoeven te lopen.”
Dat laatste vindt mevrouw Knijf eigenlijk nog wel het meest bijzondere aan de hele situatie. Met een grote glimlach: “Net of ze allemaal klaar staan om een bankoverval te gaan plegen.”
Zij ziet de werking van het vaccin met ontspanning tegemoet. “Ik maak me niet zo druk, dat helpt toch niets. Laat het maar gaan zoals het moet gaan.” Over vier weken krijgt ze haar volgende vaccinatie.

Na Siloam en Westerstein volgen deze week ook de andere locaties van Lelie zorggroep voor vaccinatie van de bewoners.

Wilt u meer weten over Lelie zorggroep en corona? Kijk dan op www.leliezorggroep.nl/coronavragen of mail uw vraag naar coronavragen@leliezorggroep.nl 

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010 - 27 26 444

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.