Logopedie

logo

Logopedie

Ervaart u problemen met slikken, spreken, taal, stem of gehoor? Bijvoorbeeld door het ouder worden of door aandoeningen zoals dementie, MS, het syndroom van Korsakov of een beroerte? Onze logopedisten helpen u graag verder. Thuis of in De Burcht.

Het is belangrijk dat u in het dagelijks leven goed kunt communiceren, eten en drinken. Gaat dat niet (langer)? De logopedist bekijkt samen met u hoe communicatie- en slikproblemen voorkomen, beperkt of verholpen kunnen worden.

Hoe wij te werk gaan

De logopedist kijkt samen met u naar de ernst van uw klachten en de hinder die u in het dagelijkse leven ondervindt. Daarna volgen onderzoek, advies en behandeling, waarbij ook mantelzorgers betrokken worden. Zo nodig adviseert de logopedist bij het aanmeten van ondersteunende communicatiehulpmiddelen, aanpassingen van eet-/drinkgerei of de dikte van eten en drinken.

Specialisaties

Naast reguliere logopedie bieden wij in De Burcht afasietherapie. Dat is logopedische therapie voor afasie, een taalstoornis. Moet u revalideren, bijvoorbeeld na een ongeval, operatie of ziekenhuisopname? Wij biedt u alle benodigde zorg, behandeling en begeleiding. Lees meer over onze revalidatiezorg.

Kosten en verwijzing

Bent u met een indicatie opgenomen op één van de afdelingen van De Burcht? Dan is logopedie bij uw behandeling, die wordt bekostigd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), inbegrepen.

Meer informatie

Woont u thuis of in het serviceflatgedeelte van De Burcht? Logopedie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U heeft een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. Heeft u uw eigen risico nog niet verbruikt? Dan wordt dat eerst in rekening gebracht. Informeer ernaar bij uw zorgverzekeraar. Meer informatie over onze tarieven vindt u in onze tarievenlijst.

Thuis

Is het vanwege uw gezondheid moeilijk om bij ons te komen? Dan kunnen wij met een verwijzing ook bij u aan huis komen.

Contactgegevens

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken met onze logopedisten? U kunt ons bellen via 06 30 24 46 72 of een e-mail sturen naar logopedie@leliezorggroep.nl. Wij nemen binnen een week contact met u op. Doorgaans kunt u nog dezelfde week of de week erna bij één van onze logopedisten terecht.

De Burcht

Van Moorselplaats 1, 3067 SH, Rotterdam

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010-2073535

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.