Fysiotherapie

Sporten

Fysiotherapie

Heeft u pijn, bent u bang om te vallen of heeft u moeite met lopen of opstaan uit uw stoel? Kampt u met lichamelijke klachten door een beroerte, operatie of aandoeningen zoals Parkinson, reuma of MS? Dan kunnen onze fysiotherapeuten u helpen. Thuis of in De Burcht.

Samen met de fysiotherapeut werkt u aan uw lichamelijke conditie en het verminderen van de invloed van uw lichamelijke klachten op uw dagelijkse leven. Zodat u uw werkzaamheden, bezigheden, hobby, sport of andere activiteiten (weer) zo goed mogelijk kunt uitoefenen.

Hoe wij te werk gaan

U spreekt samen met de fysiotherapeut over uw gezondheidssituatie. Niet alleen uw klachten zijn onderwerp van gesprek, maar ook de belemmeringen die u ervaart. De fysiotherapeut maakt een persoonlijk behandelplan dat kan bestaan uit advies, verrichtingen door de fysiotherapeut en oefeningen waarmee u zelf aan de slag gaat, zoals krachtoefeningen, valpreventie en conditieverbetering.

Indien u in de omgeving woont, maar niet zelf naar De Burcht kunt komen, kunnen wij ook aan huis behandelen.

In De Burcht kunt u met behulp van apparaten en onder begeleiding van de fysiotherapeut samen sporten en bewegen. Er is een speciale oefenruimte waar fitness wordt gegeven. Naast De Burcht ligt een beweegtuin waar u in de buitenlucht aan uw conditie kunt werken. Deze is voor iedereen vrij toegankelijk.

Indien u bij ons verblijft vanwege dementie, dan helpt de fysiotherapeut u door middel van oefentherapie zo mobiel mogelijk te blijven.

Specialisatie

In De Burcht is een geriatriefysiotherapeut aanwezig die gespecialiseerd is in de behandeling van complexe problemen bij het ouder worden. De fysiotherapeuten van De Burcht zijn ook gespecialiseerd in (geriatrische) revalidatiezorg. Moet u revalideren, bijvoorbeeld na een ongeval, operatie of ziekenhuisopname? De Burcht biedt u alle benodigde zorg, behandeling en begeleiding. Lees meer over onze revalidatiezorg.

Kosten en verwijzing

Bent u met een indicatie opgenomen op één van de afdelingen van De Burcht? Dan is fysiotherapie bij uw behandeling, die wordt bekostigd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), inbegrepen.

Meer informatie

Woont u thuis of in het serviceflatgedeelte van De Burcht? U kunt zonder verwijzing bij onze fysiotherapeut terecht. Of de kosten van een fysiotherapeutische behandeling worden vergoed, is afhankelijk van uw zorgverzekering. Uw zorgverzekeraar kan u daarover meer vertellen. Betaalt u zelf? Meer informatie over onze tarieven vindt u in onze tarieven.

Fitness

Fitness onder begeleiding kost in De Burcht 25 euro per maand als u ééns per week komt. Komt u twee keer per week? Dan zijn de kosten 45 euro per maand.

Contactgegevens

Heeft u een vraag, wilt u komen sporten of wilt u een afspraak maken met onze fysiotherapeuten? U kunt ons bellen via (010) 207 35 46 of een e-mail sturen naar fysiotherapiedeburcht@leliezorggroep.nl. Wij nemen binnen drie werkdagen contact met u op. Doorgaans kunt u binnen enkele dagen bij één van onze fysiotherapeuten terecht.

De Burcht

Van Moorselplaats 1, 3067 SH, Rotterdam

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

010-2073535

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.