34 jaar in bed

34 jaar in bed

34 jaar in bed

Laat ik me eerst even voorstellen: mijn naam is Joost Zielstra en sinds 1 mei ben ik de nieuwe bestuurder bij Lelie zorggroep. Een stap waar ik trots op ben en waar ik nog geen minuut spijt van heb gehad.

Vlak voor mijn vakantie werkte ik een dagdeel mee op een afdeling van een van onze verpleeghuizen. Ik ontmoette een mevrouw die al 34 jaar op bed ligt. Eenmaal per 14 dagen gaat ze onder de douche en daar kan zij 14 dagen tegenop zien, zo erg vindt ze dat. In haar kamer heeft ze wel duizend poppen! Het bezoek aan haar maakte indruk op me. Wanneer je tot je door laat dringen dat je zo lang, onafgebroken, op dezelfde plaats bent, dan besef ik pas hoe rijk ik ben. Ik kan wel op bezoek gaan, me verplaatsen, naar buiten en ga zo maar door. Zij is tevreden met haar kleine  televisie, met haar Ipad en haar poppen. Ze maakte op mij absoluut geen ongelukkige indruk. Tevreden zijn met kleine dingen kan een mens gelukkig maken, leerde deze bewoner mij.

Het is dan ook mijn doel om steeds onze cliënten, collega’s en relaties te blijven ontmoeten. Ik ben van origine verpleegkundige. Sinds mijn 26e - ik ben nu 53 - werk ik in de ouderenzorg,  in diverse functies. Ik ben bijvoorbeeld ook teamleider geweest, afdelingshoofd en locatiemanager. In al die functies en in al die jaren ben ik mee blijven werken in de zorg. Om feeling te houden, contact te hebben en omdat ik het zo leuk vind. Ook in  mijn functie als bestuurder binnen Lelie zorggroep doe ik dat graag. Door de veelheid van locaties en teams heb ik dat zeker nog niet overal kunnen doen, maar toch ben ik al aardig op weg. Het nadeel is altijd: wanneer ik op de ene plek ben, kan ik niet op de andere plek zijn. En andersom.

Maar wie weet ontmoet ik u of jou binnenkort!

Onze zorg- en hulpverleners - met uiteenlopende functies - schrijven wekelijks een persoonlijk blog over hun (werk)ervaringen, grappige anekdotes of ander interessant leesvoer. Ook is er regelmatig een gastblogger aan het woord. Het gastblog is deze keer geschreven door bestuurder Joost Zielstra. In december verschijnt er een uitgebreid interview met hem in het Lelie magazine.

Er is elke woensdag iets nieuws te lezen op ons blog!

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.