Tijdens donkere dagen extra aandacht voor cliënten Lelie zorggroep

Tijdens donkere dagen extra aandacht voor cliënten Lelie zorggroep

Tijdens donkere dagen extra aandacht voor cliënten Lelie zorggroep

Een kop koffie en een praatje met de cliënt. Hoe graag onze huishoudelijke medewerkers het ook willen, meestal ontbreekt het hen aan de tijd daarvoor. Maar deze decembermaand kan het.

In Rotterdam biedt Lelie zorggroep huishoudelijke hulp aan mensen die vanwege ziekte, ouderdom of beperkingen geen kans meer zien hun huishouden zelf te doen. De tijd die onze medewerkers bij cliënten kunnen doorbrengen, is soms beperkt. In de praktijk is er zelden gelegenheid voor een kop koffie en een praatje. Terwijl daar juist wél behoefte aan is, vooral bij eenzame ouderen. Dat gaat ons als zorgorganisatie aan het hart.

Uurtje langer
Sint Laurensfonds zet zich in voor eenzame ouderen in Rotterdam. Van hen hebben we een gift gekregen. Daarmee kunnen onze huishoudelijke medewerkers in december een uurtje langer bij hun cliënten blijven om koffie te drinken en een praatje te maken. Ze mogen zelf 100 cliënten aandragen vanaf 75 jaar die kampen met eenzaamheid. Dat moet lukken, want ze zijn onlangs getraind in het herkennen van signalen van eenzaamheid. Die training was mogelijk dankzij een gift van Stichting Bevordering Maatschappelijke Dienstverlening Rotterdam. Als medewerkers denken dat een cliënt (meer) hulp nodig heeft om zich minder eenzaam te voelen, dan zoeken we samen naar passende ondersteuning.

De Specialiteit
Het koekje bij de koffie is ook geregeld. Dat wordt gebakken door de medewerkers van lunchroom de Specialiteit, werkplek voor mensen met een indicatie voor dagbesteding. Het koffieproject start vanaf maandag 11 december.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.