Samen genieten van klassieke muziek

Samen genieten van klassieke muziek

Samen genieten van klassieke muziek

Woensdag 30 mei 2018 geeft het ensemble Duo Naiades een concert in de Johanneskerk (Lombardijen). Het gratis optreden wordt verzorgd door de stichting Muziek in Huis. Het initiatief voor de concerten is afkomstig van Lelie zorggroep en Aafje.

De stichting Muziek in Huis organiseert klassieke concerten bij zorgorganisaties en wil daarmee de kwaliteit van leven voor ouderen vergroten, maar ook de wijk betrekken. Met als doel samen genieten. Dit concert is de tweede uit een serie van totaal vier. De concerten zijn voor iedereen gratis te bezoeken.

Het ensemble Duo Naiades, bestaande uit Judith Mos - klarinet en Wendy Rijken - harp, brengt een gevarieerd klassiek programma met werken van o.a. Jeanjean, Monti en Piazzolla. Het optreden wordt mede mogelijk gemaakt door Gebiedscommissie IJsselmonde, Lelie zorggroep, Aafje, Sint Laurensfonds, De Grovestins-Stichting, INERGY en particuliere donateurs.

De Johanneskerk, waar het concert wordt gegeven, is gelegen aan de Guido Gezelleweg 1 in Rotterdam. Het concert begint om 14.30 uur en duurt één uur, zonder pauze. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie over het concert kunt u inwinnen bij Esther Kortekaas van Lelie zorggroep, locatie Oranjehof (via nummer 06 83 90 19 75) of Aafje, locatie Twee bruggen (via 010 49 25 675). 

Over de musici
Judith Mos kreeg op 9-jarige leeftijd haar eerste klarinetles en werd al tijdens de middelbare school toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Judith won een aantal concoursen en speelt in diverse kamermuziekensembles.

Harpiste Wendy Rijken werd op 15-jarige leeftijd toegelaten tot de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als freelancer werkt ze bij verschillende symfonie- en harmonieorkesten, koren en kamermuziekensembles.

Sinds 2005 vormen zij samen het Duo Naiades. Tijdens een orkesttournee door Zwitserland leerden Wendy en Judith elkaar kennen. Zij vonden het beiden heerlijk om in een orkest te spelen, maar misten hierbij wel het intieme wat de kamermuziek kan bieden. Tijdens de eerste verkennende repetities bleken de klankkleuren van de instrumenten erg goed bij elkaar te passen. Als snel besloten zij een duo te vormen en hebben zij een breed repertoire gevonden voor deze bijzondere combinatie.

Duo Naiades combineert verschillende stijlen muziek, waaronder klassiek, klezmer en tango. Het duo zoekt steeds opnieuw naar stukken om het publiek mee te nemen in de magische wereld van de klassieke muziek.

Over Stichting Muziek in Huis
De Stichting Muziek in Huis (MiH) beoogt met haar concerten de kwaliteit van leven te verhogen van ouderen en zieken. Jaarlijks organiseert MiH meer dan 600 kamerconcerten door professionele ensembles. Ieder jaar genieten ruim 30.000 mensen van deze concerten. In mei 2014 onderstreepte H.M. Koningin Máxima het belang van het werk van Muziek in Huis door het bijwonen van een van de jubileumconcerten.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.