Klassiek in de wijk voor jong en oud

Klassiek in de wijk voor jong en oud

Klassiek in de wijk voor jong en oud

Op woensdag 29 augustus 2018 geeft het ensemble Scherzando Trio een concert in de Johanneskerk (Lombardijen). Dit gratis optreden wordt verzorgd door de stichting Muziek in Huis. Het initiatief voor de concertreeks waar dit optreden onder valt, is afkomstig van Lelie zorggroep en Aafje.

Het ensemble Scherzando Trio, bestaande uit Paula Pantín - klarinet, Irene Gabarrón - dwarsfluit, Roberto Guijarro - piano, brengt een gevarieerd klassiek programma met muziek van o.a. Mozart, Rossini, Bizet, Delibes en... Ramses Shaffy! Het optreden wordt mede mogelijk gemaakt door de Gebiedscommissie IJsselmonde, Lelie zorggroep, Aafje, Sint Laurensfonds, Stg. Elise Mathilde Fonds, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds en particuliere donaties.

De stichting Muziek in Huis organiseert klassieke concerten bij zorgorganisaties en wil daarmee de kwaliteit van leven voor ouderen vergroten. Het mooie van dit concert is dat alle mensen uit de wijk naar dit concert kunnen komen. Het doel is om mensen bij elkaar te brengen en samen te genieten van de muziek. Dit concert is de derde uit een serie van totaal vier. De concerten zijn voor iedereen gratis te bezoeken.

De Johanneskerk, waar het concert wordt gegeven, is gelegen aan de Guido Gezelleweg 1 in Rotterdam. Het concert begint om 14.30 uur en duurt één uur, zonder pauze. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie over het concert kunt u inwinnen bij Lelie zorggroep, locatie Oranjehof, via e-mail e.kortekaas@leliezorggroep.nl of Aafje, locatie Twee bruggen, via telefoonnummer (010) 4925675.

Over de musici
Het Scherzando Trio is een internationaal ensemble met Rotterdam als thuisbasis. Het doel van de musici, alle drie afkomstig uit Spanje, is het delen van de vreugde van muziek en het ontdekken van repertoire voor de ongebruikelijke combinatie van fluit, klarinet en piano. Deze instrumenten worden bespeeld door respectievelijk Irene Gabarrón (1982), Paula Pantín (1985) en Roberto Guijarro (1986).

Sinds 2012 hebben de drie musici opgetreden in diverse theaters en concertzalen in heel Nederland. Ook waren zij te horen op de radio, in de programma's ‘Live uit Lloyd’ en ‘Sophia TV’. Het Scherzando Trio is geïnteresseerd in het vergroten van de kleine hoeveelheid origineel repertoire voor deze combinatie van instrumenten. Zo vertolkten zij de première van het werk ‘Beginning of Spring’, speciaal voor hen geschreven door de Nederlandse componist Hans Tolhuis. De Iraanse componist Reza Nakisa heeft tevens een werk geschreven en opgedragen aan het Scherzando Trio.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.